Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:50

‘HDP ve PKK'ya lanet olsun’

Muş’ta çocuğunun terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan 65 yaşındaki Gülbahar Teker, HDP binasına yürüdü.

‘HDP ve PKK ya lanet olsun’

Muş’ta çocuğunun terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan 65 yaşındaki Gülbahar Teker, HDP binasına yürüdü.
Muş’ta, HDP İl Başkanlığı önünde ailelerin evlat nöbeti sürüyor. Öğle saatlerinde parti binası önüne eylem için gelen aileler, oturma başlattı. 12 haftadır eyleme katılan gözü yaşlı anne Gülbahar Teker, HDP’ye tepki göstererek parti binasına yürüdü. Anne Gülbahar Teker’i, polis ekipleri güçlükle sakinleştirebildi.
AİLE SAYISI 8’E YÜKSELDİ
12 haftadır eylemlerini sürdüren Teker, Özcan, Yenilmez, Aktar, Kılıç ve Arul ailelerine bir destekte Baykara ile Uçkun ailelerinden geldi. Eyleme yeni katılan Baykara ailesinden anne Ribabşah Baykara, oğluna yeniden kavuşmanın ümidiyle HDP binası önünde oturmaya başladı. Burada gazetecilere Türkçe ve Kürtçe açıklamalarda bulunan anne Ribabşah Baykara, oğlunun dağa götürüldüğünü ve HDP’den evladını istediğini söyledi. 7 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade eden Baykara, “Oğlum hayvanlara bakarken kandırıp götürdüler. Oğlum çobandı, garibandı. Şimdi oğlumun yastığı taş, altındaki döşek ise soğuk. Oğlumun eline şimdi silah vermişler orada ne çile çekiyor Allah bilir. Kendi çocuklarını dağa göndersinler, benim oğlumu neden dağa gönderdiler. Ben oğlumu sağlam bir şekilde istiyorum. Gelsin devlete teslim olsun, askerliğini halkın çocuğu gibi yapsın. İnşallah devlet yardımcı olur ve oğlumu bana sağ salim teslim ederler. Ben onlardan hiçbir şey istemiyorum, sadece oğlumu istiyorum. Oğlumu kandırdılar götürdüler. Oğlumu geri bıraksınlar gelsin” dedi.
“HDP VE PKK'YA LANET OLSUN”
HDP’ye yürüyen Gülbahar Teker de, burada eyleme devam edeceğini ve kimseden korkmadığını belirterek, “Buradan gitmiyorum. Son çocuk dağdan inene kadar buradan gitmeyeceğim. Yeter artık bu anne ve babalardan ne istiyorlar. HDP ve PKK'ya lanet olsun. HDP kapatsın, gitsin. Kimse bunları istemiyor. Bu çocuklar dağda kalmasın. Ceza yok, gelin devlete, askere teslim olun. 2 yıldır senin için eyleme katılıyorum. Gel oğlum ben hastayım, küçük kardeşin Cuma hasta. 2 aile daha eyleme katıldı. Allah razı olsun. Çocuklarımız PKK'nın elinde kalmasın gelin burada bize destek verin” ifadelerini kullandı.
“KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR BU ANNELERİN YANINDAYIZ”
Ailelere destek vererek Muş Kardeşlik Platformu adına açıklama yapan Akil Gençler Platformu Doğu ve Güneydoğu Bölge Başkanı Adnan Demir ise "Muş Kardeşlik Platformu olarak burada annelerimize destek veriyoruz. Malum HDP ve PKK'lılar annelerimizi görmüyorlar. HDP ve PKK'nın üst düzey yöneticileri ve halk arasında gizli saklanan hainlerine sesleniyorum. Acaba sizin evlatlarınız olsaydı ne yapardınız? Sizin çocuklarınız Türkiye'nin ve dünyanın en güzel üniversitelerinde, en güzel okullarında bu günahsız halk üzerinden beslenip onları okutuyorsunuz. Sizce artık yeter değil mi? İnsanlarımız ve Kürtler artık bunları biliyor, yeter diyoruz. Bayram üzeridir sizde biraz iman varsa, şeref, namus, haysiyet varsa artık bu annelerin seslerini duyarsınız. Kanımızın son damlasına kadar bu annelerin yanındayız. Bu bayram hediyesi olarak annelerinize dönün. Sizi kandırıyorlar, sizin sırtınızdan nemalanıyorlar. Bu anneleri artık üzmeyin yeter” diye konuştu.

 
Eylemdeki aileler Bakan Soylu’dan sürpriz haberi bekliyor
 
 Mustafa Akbaş BB Erzurumspor’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Ekspresi seferleri yeniden başlıyor
Korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı yaklaşık bir yıldır durdurulan ...
Doğu’da tırpancıların zorlu mesaisi
Doğu Anadolu Bölgesinde ot biçiminde tırpan kullanımı devam ediyor. Erzurum’un ...
Başbağlar katliamının izleri müzede sergileniyor
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 28 yıl önce teröristlerce ...
 
Nöbetteki ailelerin umudu sürüyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Evlat nöbetindeki ailelere destek yağıyor
İyilik Hareketi Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, şair yazar ...
Gakkoşlardan Başbağlar şehitlerine vefa
Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993’te teröristlerce ...
 
Başbağlar şehitleri dualarla anıldı
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde ...
Erzurum OBM eğitime yoğunlaştı
Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı ...
Tortum Şelalesi'ne ziyaretçi akını
Erzurum’da hafta sonunda Tortum Şelalesi’nde büyük bir yoğunluk yaşandı.
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri